1
2
3
previous arrow
next arrow

Gyógytorna, fizio és fizikoterápia

A mozgásszegény életmódnak köszönhetően a népesség egyre nagyobb része tapasztalja különböző súlyosságú mozgásszervi betegségek tüneteit. A krónikus nyaki, háti, derék és csípő fájdalmak valamelyike szinte mindannyiunk számára ismert állapotok, és sokak szenvednek kopásos gerincbetegségekben is.

A gyógytornászok, akiket az átfogó diagnózis felállításában szakorvos, a terápia lefolytatásában profi felszerelés segít, hatékony módszerekkel veszik célba az említett tüneteket. A személyre szabott terápia következtében erősödik és fejlődik a test funkcionális mozgékonysága, jelentősen javul az általános mozgásszervi állapot és életminőség.

Gyógytorna

Klasszikus gyógytorna, mely aktív és passzív gyakorlatokból áll. A betegségtől függően egyénre szabott tornagyakorlatok végzése és betanítása. Célja lehet izomerősítés, ízületi stabilitás fokozása, ízületek mozgástartományának növelése, fizikai állóképesség megőrzése és javítása.

Dorn terápia

Kézzel végzett korrekciós gerincterápia, amely a gerinc és a test ízületeinek az élettanilag legmegfelelőbb helyzetbe történő visszaállítását jelenti. Ezzel a terápiás eljárással a gerinc és az ízületek megfelelő statikai és strukturális helyzetbe kerülnek. A betegségek megelőzésére és a már kialakult betegségek kezelésére használjuk a Dorn terápiát, amellyel a mozgási szervrendszerre és a belső szervek működésére fejtünk ki jótékony hatást.

Lökéshullám terápia

A terápia során, egy nagy energiájú hullámot továbbítunk a test fájdalmas területeire. Ez az energia serkenti a szervezet öngyógyító mechanizmusait, regeneráló és megújító folyamatokat indít el a csontokban, szövetekben és izmokban. Ennek eredményeként a fájdalom azonnal csökken, a mozgás könnyebbé válik, valamint javul az érintett testrész vérkeringése is.

Breuss masszázs

Gerincregeneráló porckorong masszázs, melynek célja a gerincoszlop nyújtása, a porckorongok terhelésének csökkentése, rugalmasabbá tétele valamint a hátizomzat lazítása. Erős fájdalom vagy feszes hátizomzat esetén a Dorn terápia után alkalmazott Breuss masszázzsal jobb eredmények érhetőek el.

Kinematic taping

Ez egy olyan technika, melyben egy „rugalmas tapaszt” helyezünk fel a kezelendő területre, amely segít a szervezet öngyógyító mechanizmusát aktiválni, így a mozgásszervi panaszok kezelésénél, reumatológiai vagy ortopédiai elváltozások esetén, műtétek, és sportsérülések után hatékony segítség a gyógyulásban. A tapasz gyógyszert nem tartalmaz, valamint nem akadályozza a viselőjét a hétköznapi tevékenységek végzésében. Vízálló, ezért akár 3-5 napig is a bőrön marad. A tapasz felhelyezése az estek többségében csak kiegészítő terápia, mellette szükség lehet egyéb kezelésre is, mint például a rendszeres gyógytornára vagy Dorn terápiára.

Elektroterápia

Ennél a kezelésnél az elektromos energiát használjuk fel terápiás célokra. Az elektroterápiás kezelések fokozzák a keringést, csökkentik a fájdalmat, serkentik az sejtanyagcserét valamint jótékonyan hatnak az izomzatra. Elektroterápiás kezelések közül a TENS kezelést és a szelektív ingeráram kezelést alkalmazzuk. Mindkét esetben elektródákat helyezünk a kezelendő testrészre, és az elektródák között átfolyó meghatározott frekvenciájú és erősségű áram fejti ki a hatását.